Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

SHARE

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποστηρίζει τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία, και προωθεί τη σύνδεση του Πολιτισμού με το Περιβάλλον.
Το έργο του Ιδρύματος υλοποιείται μέσω, του Δικτύου Θεματικών Μουσείων στην ελληνική περιφέρεια, του Ιστορικού Αρχείου, της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, του ερευνητικού έργου, των εκδόσεων, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων.
Τα Θεματικά Μουσεία υποδέχονται περισσότερους από εκατό χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, ενώ απασχολούν, ως προσωπικό, μέλη της τοπικής κοινωνίας. Μέσω των Μουσείων, το ΠΙΟΠ δημιουργεί ζωντανούς πυρήνες πολιτισμού στην ελληνική περιφέρεια. Για τη δημιουργία και λειτουργία των Μουσείων, το ΠΙΟΠ συνεργάζεται αποτελεσματικά με το Υπουργείο Πολιτισμού, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινωνία, καθώς και με ευρύ δίκτυο ειδικών σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ 6 10558 ΑΘΗΝΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ www.piop.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

21/11
13:00
«Κυκλαδένια» της Τζίνας Χατζηνικολάου
24/11
18:30
Βίντεο
Οι πετράδες της Λέσβου
25/11
16:00
Εκδήλωση
«Μαρμαράς θε’ να γενώ τα μάρμαρα να πελεκώ» Eκπαιδευτικός φάκελος Μουσείου Μαρμαροτεχνίας (Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ)
26/11
15:30
Βίντεο
Χίος. Τόπος εντός
28/11
12:30
Βίντεο
Aνώνυμη Αρχιτεκτονική
29/11
13:00
«Η ασημένια ζώνη» της Χάρις Μέγα

ΒΙΒΛΙΑ

Χίος. Τόπος εντός

Κυκλαδένια

Μαρμαράς θε’ να γενώ τα μάρμαρα να πελεκώ. Εκπαιδευτικός φάκελος Μουσείου Μαρμαροτεχνίας

Η ασημένια ζώνη

Ανώνυμη αρχιτεκτονική. Μια άρρητη παρουσία

Ελιά και λάδι στην ανατολική Μεσόγειο. Από την αρχαιότητα στην προβιομηχανική εποχή

Οι πετράδες της Λέσβου. Κοινωνικά δίκτυα, τεχνικές και τοπική ιστορία (1850-1950)

ΒΙΝΤΕΟ

Οι πετράδες της Λέσβου Ενημερωτικό βίντεο για τη νέα έκδοση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς «Οι πετράδες της Λέσβου. Κοινωνικά δίκτυα, τεχνικές και τοπική ιστορία (1850-1950)» του Χρήστου Χατζηλία.
Aνώνυμη Αρχιτεκτονική Ενημερωτικό βίντεο για τη νέα έκδοση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς «Aνώνυμη Αρχιτεκτονική. Μια άρρητη παρουσία» του Δημήτρη Φιλιππίδη.
Χίος. Τόπος εντός Ενημερωτικό βίντεο για τη νέα έκδοση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, «Χίος. Τόπος εντός» του Στρατή Βογιατζή.