Παράξενες Μέρες

SHARE

Οι Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις με έδρα το Ρέθυμνο. Έχουμε εκδώσει ως τώρα περισσότερους από 90 τίτλους μέσα σε επτά χρόνια. Διοργανώνουμε κάθε χρόνο μαζί με την ιστοσελίδα www.eyelands.gr τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με έδρα την Ελλάδα, το Φεστιβάλ της Άμμου αλλά και διαδικτυακό Εργαστήρι Συγγραφής. Το 2019 οι Παράξενες Μέρες ήταν ο μοναδικός εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα που πήρε την έγκριση για το μεταφραστικό πρόγραμμα «Παράξενες Μέρες στην Ευρώπη» από την υπηρεσία Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε βασισμένοι στις αρχές της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης σε συνεργασία με συλλογικότητες, κολεκτίβες, συνεταιριστικά στέκια, συμμετέχοντας σε αντιρατσιστικά φεστιβάλ και προωθώντας δράσεις σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην περιφέρεια αφού τα βιβλία μας έχουν ταξιδέψει ήδη σε διάφορους κοινωνικούς χώρους περισσότερες από είκοσι πόλεις της χώρας εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ 6, 74100, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ www.paraxenesmeres.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

22/11
18:00
Παρουσίαση Βιβλίου
Μέρες του 2020: Λογοτεχνία και χρόνος
Συνομιλούν: Θεοχάρης Λιβιεράτος, Μαίρη Κανάκη, Ευγενία Ασλανίδη, Χρήστος Δώδης, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, Τατιάνα Καποδίστρια, Αλέκα Παυλίδη, Γιάννης Τσαμάνδουρας, Αντώνης Τσιρικούδης, Πασκάλ Μυλόν, Αναστασία Μπαμπούλα, Αντριάνα Μίνου, Μελαχρινός Βελέντζας, Κωστής Μαλουσάρης, Γρηγόρης Παπαδογιάννης
25/11
19:00
Συζήτηση
Οι παράξενες μέρες στην Ευρώπη

ΒΙΒΛΙΑ

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΞΕΝΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΑ – Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ

ΑΡΙΘΜΟΙ

Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΘΗΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΦΩΣ, ΕΡΩΤΑΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ

ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΕΝΟΣ ΘΗΛΑΣΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2020

Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΑΡΟΥ

ΑΛΛΟΥTERRA

ΒΙΝΤΕΟ

«Η Αλλουterra» της Αντριάνας Μίνου
«Η καρδιά που γυρνάει» του Donal Ryan
«Το δέρμα» του Μπγιορν Ράσμουσεν