19.11

«Μια γέφυρα αλλιώτικη από τις άλλες και ο Δράκος του Νερού» της Βάνας Παπαϊωάννου

19:30

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Βάνα Παπαϊωάννου, συγγραφέας, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Μουσική Δ/νση: Λίζα Ξανθοπούλου. Αφήγηση: Άννα Μαρία Μούντριχα. Ψηφιακή επεξεργασία: Studio Μαρσύας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ένα μουσικό παραμύθι για τον Νίκο Σκαλκώτα * Tο μουσικό παραμύθι «Μια γέφυρα αλλιώτικη από τις άλλες και ο Δράκος του Νερού» για αφηγητή και ορχήστρα αποτελεί την ελληνική καλλιτεχνική πρόταση στον κόσμο των μουσικών παραμυθιών με κεντρικό ήρωα τον μικρό Νίκο Σκαλκώτα, ο οποίος δημιουργεί ισχυρές φιλίες, πολεμά δράκους και χτίζει γέφυρες για να ενώσει μουσικούς πολιτισμούς. Στις σελίδες του μουσικού παραμυθιού η ελληνική μουσική παράδοση και η κλασική μουσική εμπνέονται, αναπλάθονται και μεταμορφώνονται από μία ιστορία σ’ ένα πραγματικό γεγονός με σκοπό τα παιδιά ν’ αναζητήσουν συναυλιακές εμπειρίες, να γνωρίσουν τους πανέμορφους «Ελληνικούς Χορούς» του Ν. Σκαλκώτα και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανταλλαγή πολιτισμικών ερεθισμάτων. Στο συγκεκριμένο παραμύθι έχουν βασιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα με φορέα υλοποίησης το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας στη Χαλκίδα, γενέτειρα του Νίκου Σκαλκώτα, και συνοδεύεται από εκπαιδευτικό φάκελο δραστηριοτήτων (www.vanasbooks.gr). Για παιδιά 5-12 ετών.

*Η ηχογράφηση και η μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης δεν ήταν εφικτό να ολοκληρωθούν λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας. Η προβολή ολόκληρου του μουσικού παραμυθιού θα γίνει στο μέλλον ενώ για τις ημέρες της Έκθεσης θα προβληθεί μέρος του, διάρκειας 12 λεπτών.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

19/11
19:00
«Τα ίχνη του Χρόνη» – Ένα διαδραστικό παραμύθι για τον χρόνο
20/11
17:00
Εκδήλωση
Το ΣΚΟΝΑΚΙ και ο ψηφιακός κόσμος της ελληνικής γλώσσας, αρχαίας και νέας
20/11
17:45
«Με φωνή και με βιολί παραμύθι θ’ ακουστεί»
20/11
18:00
Live Streaming
Η έμφυλη ισότητα στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό: πώς θα διαχειριστούμε τα στερεότυπα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
20/11
18:00
«Αχ! Φαντάσματα…» της Σοφιάννας Θεοφάνους