29.11
Βίντεο

«Μετεβλήθη εντός μου/και ο ρυθμός του κόσμου». Η ακρίβεια του παράλογου και το μαγικό ως αληθές μέσα από τη Λογοτεχνική Performance. Τα επτά έργα του 3ου Φεστιβάλ Λογοτεχνικής Performance της 17ης ΔΕΒΘ θα προβληθούν εκ νέου, σήμερα, Κυριακή, 29.11.2020, στις 20:00, σε ζωντανή αναμετάδοση

20:00

Προσκλήθηκαν και παρουσιάζουν δουλειά τους φωτίζοντας ποικίλες διαστάσεις του θέματος, οι Βασίλης Αμανατίδης, Φοίβη Γιαννίση, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Αγνή Στρουμπούλη, Μάριος Χατζηπροκοπίου (Ελλάδα), Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Κύπρος) και Stephen James Smith (Ιρλανδία). Mέσω της ιστοσελίδας της έκθεσης είναι διαθέσιμες και οι επτά ψηφιακές performances που συνδιαμορφώνουν το φετινό φεστιβάλ καθώς επίσης βιογραφικά στοιχεία και φωτογραφίες όλων των performers και των βασικών συντελεστών των έργων.

Με τίτλο έναν στίχο από το ποίημα του Γεώργιου Βιζυηνού «Το φάσμα μου», τo 3ο Φεστιβάλ Λογοτεχνικής Performance της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης αποπειράται να διερευνήσει επί σκηνής το παράλογο στη λογοτεχνία ως φορέα ακρίβειας και αλήθειας.  Η performance, ως μια από τις κατεξοχήν πρωτοποριακές καλλιτεχνικές πρακτικές που αναδεικνύουν τη σημασία του στιγμιαίου, συναντιέται με τη λογοτεχνία για να αποτυπώσει ψυχικές καταστάσεις που θα ονομάζαμε οριακές εμπειρίες, μέσα από τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή με τις εξίσου ευεργετικές και επικίνδυνες ιδιότητες των ανθρώπινων αντιφάσεων που εκφράζονται με μοναδικό τρόπο μέσα από το παράλογο ή και την παράνοια στη λογοτεχνία.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

21/11
17:45
Συζήτηση
«Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου»: Το παράλογο και το μαγικό ως αληθές, μέσα από τη Λογοτεχνική Performance
Συνομιλούν: Κώστας Γεμενετζής, Άντζελα Δημητρακάκη, Θωμάς Συμεωνίδης, Παυλίνα Μάρβιν
21/11
18:30
Βίντεο
«Η ιστορία της Γης σε 10 λεπτά» του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου
22/11
18:30
Βίντεο
«Ρυθμός του κόσμου. Σπουδή πρώτη» του Μάριου Χατζηπροκοπίου
25/11
18:30
Βίντεο
«Αναπεπταμένη. Ένα ερώτημα προς τη Βιρτζίνια Γουλφ» του Παναγιώτη Ιωαννίδη
26/11
18:30
Βίντεο
«Μια τρίχα κόκκινη σαν το αίμα» της Αγνής Στρουμπούλη