Καστανιώτη

SHARE

Oι Eκδόσεις Kαστανιώτη εμφανίστηκαν στο εκδοτικό προσκήνιο το 1968. Από τα πρώτα μας βήματα υποστηρίξαμε πως η ευθύνη για την έκδοση ενός βιβλίου σημαίνει ταυτόχρονα ευθύνη απέναντι στο δημιουργό αλλά και ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες. Mέσα σε 50 χρόνια δημιουργικής δουλειάς έχουμε εκδώσει πάνω από 6.500 τίτλους. Στον κατάλογό μας φιλοξενείται ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ελληνική λογοτεχνική, παιδαγωγική και γενικότερα επιστημονική παραγωγή, αλλά και η παγκόσμια κλασική και σύγχρονη παραγωγή: συγγραφείς απ’ όλο τον κόσμο βραβευμένοι με Νόμπελ, Μπούκερ, αλλά και με σημαντικά βραβεία των χωρών τους, και, βέβαια, σπουδαίοι Έλληνες συγγραφείς διακεκριμένοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, βρεβευμένοι με Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών, βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης, βραβεία λογοτεχνικών περιοδικών. Κοντά τους και νεότεροι αξιόλογοι δημιουργοί, που ανανεώνουν κάθε φορά το λογοτεχνικό τοπίο και εξελίσσουν τη λογοτεχνική γραφή.

ADDRESS
ΖΑΛΟΓΓΟΥ 11, ΑΘΗΝΑ 10678
CONTACT www.kastaniotis.com

RELATED EVENTS

20/11
16:00
Discussion
Collective Memory and Identity – A Country Confronts its Dark Past
Participants: Francesca Melandri, Kiraki Beioglou
21/11
16:15
Discussion
Clear Bright Future: A Radical Defense of the Human Being
Participants: Paul Mason, Panagiotis Menegos
24/11
16:00
Discussion
Man, nature and the pandemic
Participants: Antonio Moresco, Michalis Modinos
28/11
16:00
Discussion
The World of the Past, the World of the Future. How a Pandemic Becomes Inspiration
Participants: Amanda Michalopoulou, Kallia Papadaki, Jose Luis Peixoto, Santiago Roncagliolo, Adriana Martínez

VIDEO

Μαρία Ιωαννίδου, Το βότσαλο ταξιδεύει Το βιβλίο της Μαρίας Ιωαννίδου Το βότσαλο ταξιδεύει, είναι ένα θεραπευτικό αφήγημα, μια αλληγορία για το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι από τον εγκλωβισμό και την ανασφάλεια προς τον έρωτα για τη ζωή. Ένα ταξίδι-πρόσκληση σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να ζήσει τη ζωή του όπως πραγματικά θέλει και να γνωρίσει την άφθαρτη ομορφιά.
Κώστας Χατζηαντωνίου, Το στέμμα των αυγών Ο Κώστας Χατζηαντωνίου με το ιστορικό μυθιστόρημα Το στέμμα των αυγών καταθέτει ένα βιβλίο αναφοράς για την Αυτοκρατορία της Νικαίας, όπου τέθηκαν οι βάσεις ώστε να γεννηθεί η νεοελληνική συνείδηση. Στις σελίδες του αναβιώνει ένας χαμένος κόσμος αλλά και μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος για τη βυζαντινή ιστορία.