Καπόν

SHARE

Οι Εκδόσεις Καπόν συμπληρώνουν φέτος 40 χρόνια γόνιμης παρουσίας στον χώρο του βιβλίου.
Όταν το 1980 ξεκινούσαμε την εκδοτική μας πορεία, στοχεύαμε εξαρχής στη δημιουργία βιβλίων που θα αναδείκνυαν όλες τις πτυχές του πολιτισμού, συνδυάζοντας υψηλές καλλιτεχνικές προδιαγραφές και έγκυρα, πρωτότυπα κείμενα.
Τα 500 βιβλία που έχουμε μέχρι σήμερα εκδώσει ή επιμεληθεί καλύπτουν ένα πλούσιο φάσμα στους τομείς της Αρχαιολογίας, της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής όλων των περιόδων, ενώ στα τελευταία χρόνια δόθηκε επίσης έμφαση σε θέματα σύγχρονης Ιστορίας, Λογοτεχνίας, Δοκιμίου και Ποίησης. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα εννιά τίτλοι βιβλίων μας έχουν βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ το 2010 η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τη Ραχήλ Καπόν για το σύνολο του καλλιτεχνικού της έργου στον τομέα των επιστημονικών εκδόσεων και δημοσιεύσεων.
Στην αυγή της πέμπτης δεκαετίας της εκδοτικής μας παρουσίας, συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό που ενέπνευσε το ξεκίνημά μας.

ADDRESS
Μακρυγιάννη 23-27, 11742, Αθηνα
CONTACT https://kaponeditions.gr

RELATED EVENTS

29/11
18:00
Discussion
"Educating Across Cultures: Anatolia College in Turkey and Greece"
Participants: Christos Plousios, Elpida Vogli, Panos Vlachos, Rachel Misdrachi-Capon, Dimos Arhodidis, William McGrew

VIDEO

Ιωάννης Τραυλός. Η ζωή και το έργο του Με αφορμή την κυκλοφορία της έκδοσης για τον εμβληματικό αρχιτέκτονα και ερευνητή των μνημείων του ελλαδικού χώρου, ο καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Ανδρεάς Γιακουμακάτος μιλάει για το πολύπλευρο έργο του Τραυλού και τη διαχρονικότητά του.
H Ιστορία των Εικόνων για παιδιά Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των εικόνων, τα παιδιά μαθαίνουν την Ιστορία της Τέχνης, από την πρώιμη ζωγραφική στα σπήλαια έως τις εικόνες που φτιάχνουμε σήμερα στους υπολογιστές μας και στις φωτογραφικές μηχανές των κινητών τηλεφώνων μας.