Ταυτότητα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης έχει 19 χρόνια ιστορίας. Ξεκίνησε το 2004 με οργανωτή το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, από το οποίο, το 2014, πήρε τη σκυτάλη της οργάνωσης το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της υπήρξε πολιτιστικός θεσμός με μεγάλη βαρύτητα και πρωτοτυπία, αποτελώντας το μοναδικό ετήσιο σημείο συνάντησης όλων των παραγόντων του βιβλίου: εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, λογοτεχνικούς πράκτορες, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, ακαδημαϊκούς, ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς για το βιβλίο από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και από όλο τον κόσμο. Αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση από τον κόσμο του βιβλίου προς το αναγνωστικό κοινό και κατατάσσεται πλέον στους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, τη ΔΕΘ–HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.Η ΔΕΒΘ είναι μέλος του Φόρουμ Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εκθέσεων Βιβλίου ALDUS UP.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΠ: Νίκος Α. Κούκης

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΠ

Νίκος Α. Κούκης, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού
Ανδρέας Σιδέρης, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού
Ηλίας Πολυμενίδης, Ταμίας Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

ΜΕΛΗ

Φοίβος Γεώργιος Αγγελέτος
Μαρία Ευθυμίου
Γιώργος Καλούδης
Λουίζα Καραπιδάκη
Αλέξανδρος Μαλλιάς
Ανδρέας Μαρκαντωνάτος
Χαράλαμπος Μελετιάδης
Ιωάννης Πολυχρονόπουλος
Διονύσιος Τσελέντης
Φανή Χατζηαθανασιάδου

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ